nOva art space

София, ул. Съборна 3

http://novaart.bg

https://www.facebook.com/artspacenOva/

nOva art space не е просто галерия – това е най-новото арт пространство на София за култура, изложби, евенти, камерни концерти, арт пърформанси и събития, вълнуващи модерния градски човек. nOva art space е ултрамодерно пространство, в идеалния център на София, разполагащо с 300 кв.м светла площ на 2 нива и височина от близо 7 метра, както и собствена външна паркова среда за отдих.

Как се стигна до откриването на nOva art space – всичко започва през 1997г. със създаването на галерия „Жорж Папазов“ в гр. Пловдив. През следващите 12 години „Жорж Папазов“ се утвърждава като водеща галерия, презентираща най-доброто от съвременното и класическо българско изкуство. Галерията организира изложби, както на утвърдени творци като Димитър Киров, Енчо Пиронков, Светлин Русев , Димитър Рашков, така и на съвсем млади и прохождащи автори от България и от чужбина. Галерията неуморно и с огромна амбиция завладява нови и нови пространства, като през 2009г. се случва логичният скок в развитието й - откриването на галерия в гр. София с името арт галерия „ФОРУМ“. За следващите 10 години галерия „ФОРУМ“ успява да извоюва своето място в арт средата и да организира над 100 значими изложби на съвременни и чуждестранни творци, като само някои от знаковите изложби са:

  • ЖОРЖ ПАПАЗОВ – творчеството на автора от 20-те до 50-те години на XX век
  • 110 години от рождението на Елиезер Алшех
  • 80 години от рождението на Иван Георгиев – Рембранда

И сега, 22 години по-късно, можем с огромно удоволствие да приветстваме публиката в най-новото ни пространство – nOva art space. С ново име, нова локация и нова концепция, но със същото лице, екип и визия за качественото, стойностно и непреходно изкуство.

Амбицирани сме да превърнем nOva art space в топ притегателна точка за всички хора, които имат потребност от изкуство във всичките му форми.