ВСИЧКО ЗА ИЙВ/ NT LIVE

Дата
16.11.2019

Начален час
19:00

Локация
Cinema City @ Mall Ruse

Трупа
British Council България

Цени на билети

вход с БИЛЕТИ


Всичко за Ийв (NT Live)

от Джоузеф Л. Манкевич

Театрална адаптация и режисьор: Иво ван Хове

Джилиън Андърсън (филма “Досиетата Х“ и спектакълът “Трамвай Желание“ от програмата NT Live на Британския национален театър) и Лили Джеймс (филма “Mamma Mia! Отново заедно“) са изпълнителите на главните роли в спектакъла “Всичко за Ийв“, който се излъчва в кината в цял свят, на живо от Уест енд в Лондон.

“Всичко за Ийв” разказва историята на Марго Чанинг. Легендата. Истинската звезда на театъра. Тя е в светлината на прожекторите, винаги е била. И изведнъж се появява Ийв. Най-голямата й почитателка. Младата, хубава Ийв. Златното момиче, обикновеното съседско момиче. Но вие знаете всичко за Ийв... или?

Разгръщайки завесата към цял свят от ревност и амбиция, Иво ван Хове, един от най-иновативните театрални режисьори в света (“Мрежа“ и “Поглед от моста“ от програмата NT Live на Британския национален театър) ни задава въпроса: защо увлечението ни по славата, младостта и търсенето на идентичност никога няма да отмре? В новата си  продукция, адаптация по филма на Twentieth Century Fox от 1950 г. от  Джоузеф Л. Манкевич и пиесата „Мъдростта на Ийв“ от Мери Ор, Иво ван Хове ни представя своя сценичен отговор.

Декорите и осветлението са на Ян Версуейвелд, костюмите – на Ан Дихайз, а музиката – на Пи Джей Харви, двукратна носителка на наградата “Мъркюри“. Звук: Том Гибънс, кастинг: Джулия Хоран.                                                                                                                     

Прожекцията е част от програмата NT Live на Британския национален театър за излъчване на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. Организира се от Cinema City, в партньорство с Британски съвет и Програма "Култура" на Столична община.

Субтитри на български и дистрибутор за България: Cikanek Management.