СВЕКЪРВА

Дата
16.11.2019

Начален час
19:00

Локация
Драматичен театър „Рачо Стоянов“

Трупа
Драматичен театър „Рачо Стоянов“

Цени на билети

вход с БИЛЕТИ


по Антон Страшимиров, реж. Петринел Гочев, сценограф Даниела Николчова

Героите в тази история са родственици и близки. Градска прослойка с копнежи и мечти за цивилизованост. Красота, изящество и умение да се представиш добре в „общество“ – така скромни и незаплашителни изглеждат желанията им. Но има ли желания, се поражда и страст. А има ли страст, започва война. Това е, което наистина ще открием на сцената – тя наистина се е превърнала в бойно поле. А там, страховити или жалки, тежко въоръжени или с каквото намерят, героите на тази пиеса воюват за пълна победа над всеки наоколо – до пълно изтощение.

Казват, че в произхода на думата „свекърва” в славянските езици се открива значението на „своя кръв“. Други намират връзки между етимологията на думата и социалната функция на свекървата в семейството и живота – „свекървата е тази, която кара двама души да се съберат, да станат свои“. Е, ето я нашата родна кръв, ето ги нашите „свои“ – бляскаво развенчани от големия Антон Страшимиров. А за разкош и копнеж по празник и танц пратихме нашите герои в епохата на тангото и валса, на романтичните балади и потайните срещи, на дамите с воалетки и господата с цилиндри и бастуни в ръка. Напред към една война в ритъм три-четвърти!

художник – Даниела Николчова
композитор – Ян Руменин
хореограф – Светлана Цвяткова
помощник-режисьор – Гинка Дичева

УЧАСТВАТ:
Надежда Петкова, Велислава Маринкова, Тони Христова, Адриана Димова, Димо Димов, Стоян Руменин, Живко Гущеров и Ангел Калев.